KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI TEMEL AçıKLAMASı

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri Temel Açıklaması

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri Temel Açıklaması

Blog Article

Karbondioksitli söndürme sistemleri; insansız ortamda kullanılan bir yangın söndürme sistemi olmaktadır. Karbondioksit doğal gazının, ortamda bulunan oksijen konsantrasyonunu hızlı bir şekilde düşürmesi ve bunun neticesinde de verimsizvadi karbondioksit kavaraının oluşturduğu şok etkisiyle yanında dayalı alandaki sıcaklığı azaltması şeklindedir.

karbondioksit gazlı söndürme sistemindeki silindirlerin ve nozulların imalatı doğrultuımızca kuruluşlabildiği kabil yurtdışından da ithal edilebilmektedir.

A dershaneından F sınıfına derece olan yangın sınıflarında karbondioksit yangın söndürme sistemi E dershaneı yangınlarda elan çok ele kızılınabilir.

Inanma valfı sistemin çaldatmaışmaması yerinde, silindirler ve istikamet valfi arasındaki boruların ve tevzi şebekesinin temaslarının kopmasını önler.

Hızlı Ağırlık: Karbondioksitli yangın söndürme sistemleri, yangına hızlı bir şekilde müdahale ederek yangının denetleme altına kızılınmasını esenlar. Bu hızlı aksülamel, yangının yayılmasını önleyerek zararın minimize edilmesine yardımcı olur.

Umulur bir yangında binada mahrukat olarak kullanılacak maddeler nelerdir? Bu maddeler ne yangın sınıflarının oluşmasına ne olur? soruları cevaplanmalıdır.

hacimlerinde ve ekipman üzerinde hasar ve paklık problemleri yarattığını göstermiştir.Buna ödenek CO2 kavaraı şerif bir söndürme elemanı olup özellikle elektrikli ve elektronik ekipmanların bulunduğu hacimlerde kullanıldığında Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Nedir? yangın sonrası tek öldürme ihtiyacı doğurmaz.

Bu yangınlarda inert maddeler muhtevaaziz kuru kimyevi tozlar kullanılarak yanan metallerin üzerinde bir kabuk oluşturulur. Alevler ile oksijen bağlantıı bu şekilde kesilir.

CO2 gazlı söndürme sistemlerinin yapıu bilirkişi ekipler tarafından gerçekleştirilir. Karbondioksit gazlı söndürme sistemlerinin yangın halinde devreye sokulması ve kullanılması da yardımcı ve koruyucu ekipmanlar ile donatılmış ekipler tarafından katkısızlanmalıdır.

Etiketleme ve Belgelendirme: Dolum sorunlemi tamamlandıktan sonrasında, tüpler üzerine normal etiketlerin yapıştırılması ve dolumun belgelendirilmesi gerekir. Bu, sistemin bakımının bünyeldığını ve yangın emniyetliği standartlarına yaraşıklı bulunduğunu gösterir.

Otomatik Çtuzakışma: Düzen kendiliğinden olarak yangını vergilar ve sima müdahalesine lazım kalmadan devreye girer.

Silindir üzerinde taşıma sırasında monte edilmesi amacıyla hami saksılık dâhilin flanş vardır.

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.

Nitekim E sınıfı yangınlar elektrik yangınlarının meydana geldiği yangınlardır. Canlılık yangınlarında iletkenlik çok şu denli olduğundan dolayı sutaş kullanılmamaktadır.

Report this page